I mange fodboldklubber kan man næsten stille uret efter, hvornår frafaldet sætter ind hos børnene, og ungdomsholdene begynder at falde fra hinanden. Mange klubber har slet ingen hold, når man når op i U15 - U19 rækkerne.
Behøver det være sådan? Ikke nødvendigvis. Idrættens Konsulenthus inviterede derfor i samarbejde med TF Sport & Fritid til webinaret ‘Fodboldklubben som fantastisk ungdomsmiljø’ tirsdag aften den 26. maj kl. 19.30-21.00. Find optagelse og materiale fra webinaret.
Webinaret var det tredje i rækken af webinar-serien ‘Corona-krisen som kickstart for bedre fodboldmiljøer, hvor skæve og inspirerende fodboldhjerner fra ind- og udland kommer med praktiske og ledelsesmæssige input til at få landets fodboldmiljøer styrket ud af Corona-krisen i forhold til både trænere, ledere og klubbernes rolle i lokalsamfundet.
Webinarerne giver konkrete træningsøvelser og ledelsesmæssige værktøjer og ideer til at bringe fodboldmiljøerne styrket gennem krisen og mulighed for at dele erfaringer med andre fodboldledere og trænere. Webinarerne henvender sig til trænere, klubledere og andre, der interesserer sig for gode fodbold- og foreningsmiljøer.
Find materiale:
Download oplægget Fodboldklubben som fantastisk ungdomsmiljø’, ved Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus
Download oplægget ‘Drømmen om den daglige fodboldlegeplads’ ved Mikkel Hjort, Transparent Design
Download oplægget ‘Nytænk dit fodbold-uderum’ ved Henrik Hvistendahl, TF Sport & Fritid
Download optagelse af hele webinaret (Password: 8s#i!Y01 )
Webinar 4: Fodboldklubben som fantastisk ungdomsmiljø
Tirsdag den 26. maj kl. 19.30-21.00
En lang række undersøgelser har dokumenteret, at fodboldklubber taber markedsandele, så snart børnene når teenagealderen. I gymnasiealderen har kommercielle fitnesscentre helt overhalet idrætsforeningerne som den førende ungdomsarena. Skal fodboldens tab af spillere være en naturlov i kampen på fremtidens stjerner, eller kan man både fysisk og ledelsesmæssigt skabe en bedre atmosfære i foreningerne og undgå unødvendige fejl på og uden for banen i børne- og teenageårene, som koster dyrt, når spillerne får egne meninger og handlemuligheder?
IF Lyseng Fodbold har med en af landets p.t. største ungdomsafdelinger og over 100 U19-drengespillere og seks turneringshold på alle niveauer i efteråret 2019 været i stand til at bryde en del af trenden. Som ungdomstræner på breddeniveau på klubbens aktuelle U19-årgang og som projektleder for ’IF Lyseng som landets bedste fodboldmiljø’ har Henrik H. Brandt gjort en stor del af rejsen med. Han kom ind i klubben som frivillig forældretræner med masser af idrættens trends og tendenser i bagagen fra sit daglige job hos Idrættens Analyseinstitut. Undervejs på rejsen kunne mange tilbageslag og skuffelser have været undgået, hvis fodboldmiljøet var mere bevidst om og tilpasset børn og unges samværsformer, motivation, mentale og fysiske udvikling og den rolle, fodbold kan og bør spille i de unges liv.
De fysiske miljøer i klubberne og evnen til at invitere indenfor og lysten til at hænge ud og måske blive en bedre fodboldspiller ved egen kraft hænger også sammen med design og indretning af fodboldområderne.
Få inspiration fra landskabsarkitekt Mikkel Hjort, Transparent Design og salgs-og projektleder Henrik Hvistendahl, TF Sport & Fritid til at få fysiske rammer, klubudvikling og bedre klubudvikling til at spille sammen i en tid, hvor kommunerne lemper på anlægsloftet og fondene gerne vil understøtte gode ideer.
19.30-19.35: Velkomst og introduktion
19.35-20.05: IF Lyseng som Danmarks bedste ungdomsmiljø. Ønsketænkning eller realitet?
Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus og U19-breddetræner i IF Lyseng
Inspiration til at skabe de ledelsesmæssige, fodboldfaglige og sociale forudsætninger for et fantastisk fodboldmiljø for børn, unge og alle aldre i den klub, du holder af.
20.05-20.25: Drømmen om den daglige fodboldlegeplads
Mikkel Hjort, landskabsarkitekt og indehaver af tegnestuen Transparent Design
Hvis vi skal skabe miljøer, hvor børn og unge og lokalsamfundets borgere gider hænge ud og føle sig hjemme som en naturlig ting, skal vi overveje måden, vi udformer vores fodboldmiljøer på og se muligheder der, hvor de ikke umiddelbart er indlysende.
20.25-20.40: Faciliteter og sociale rammer som signal til bedre fodboldmiljøer
Henrik Hvistendahl, salgs- og projektchef, TF Sport & Fritid
’Nytænk dit fodbold-uderum’ er et oplæg fra TF Sport & Fritid på faciliteter og nytænkende fodboldområder, som kan hjælpe fodboldklubber og spillerne med at få endnu mere ud af træningen og samværet i klubben. Samtidig er oplægget et indspark til at invitere flere inden for i fodbold-uderummet, for fodboldklubben skal være en katalysator i lokalområdet for nye aktiviteter.
20.40-21.00: Diskussion og opsamling
Øvrige webinarer:
Webinar 2. Corona-fodbold som vejen til bedre træning
Torsdag den 28. maj kl. 19.30-21.00 (udsat fra 14. maj). Mød fodboldhjernen Hollands største digitale træningsplatform VTON og få prøveadgang til tusindvis af alderssvarende øvelser og færdigsyede træningspas. Læs mere og tilmeld dig på linket ovenfor.
Webinar 3. Corona-tiden som kickstart af din fodboldklub
Afviklet tirsdag den 19. maj kl. 20.00-21.40
Find optagelse og materiale her.
Webinar 5. Football in the community. What does it really mean?
Hør den vildeste historie om at være relevant for sit lokalsamfund og skabe nye indtægtsmuligheder til fodbold ved at tænke ud af boksen. Mød The Spartans Community Football Academy i Edinburgh ved CEO Douglas Samuel.
Tirsdag den 2. juni kl. 20.00-21.30. Nærmere information følger.
Arrangør:
Journalist og konsulent i idræts- og fritidssektoren Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus. Henrik har en fortid som sportsjournalist på Jyllands-Posten og direktør for Idrættens Analyseinstitut og kender alle undersøgelserne af trends og tendenser i idrætten, frivillighed og facilitetsledelse. I dag driver han et selvstændigt konsulentfirma i idræts- og fritidssektoren og er i sin fritid involveret på breddeniveau i ungdomsfodbold i IF Lyseng.
De enkelte seminarer afvikles i partnerskab med TF Sport & Fritid og med skarpe fagfolk og inspiratorer fra fodboldmiljøer i ind- og udland. Samtidig bliver der rig mulighed for deltagerne for at bidrage med egne ideer og erfaringer.