Det tredje online-seminar om Idrætten og sundhedskrisen den 8. april kl. 13.00-14.15 behandlede nogle af de massive udfordringer og gode ideer, der skal på bordet for at få idrætten i gang igen efter den igangværende nedlukning. Download video og materiale fra seminaret.
Hun solgte det godt, statsministeren, på pressemødet den 6. april: Mette Frederiksen (S) annoncerede en delvis genåbning af det danske samfund efter Påskeferien. Daginstitutioner og skoleklasser op til 5. klasse kan snart få lov at møde ind igen, fordi myndighederne i Danmark har tilpas kontrol over smittespredningen i Covid-19 virusepidemien til at vove en begrænset genåbning af de mindste børns hverdag.
Men set fra idrætssektorens vinkel var pressemødet i praksis besked om en fortsat nedlukning: Den totale nedlukning af aktiviteter i foreninger, fitnesscentre, aftenskoler, idrætsfaciliteter m.m. er foreløbig forlænget med yderligere næsten fire uger til den 10. maj. Sommerens store idrætsstævner som eksempelvis Dana Cup, DHL Stafetten og Vildbjerg Cup fik klar besked om, at de må aflyse sammen med store festivaler, koncerter osv.
Idrætten ser altså ind i et scenarie, hvor man muligvis, men langt fra sikkert, kan genoptage de sædvanlige dagligdags træningsaktiviteter efter 10. maj, mens ’business as usual’ for hele sektoren foreløbig er udsat indtil langt efter sommerferien.
Hvilke konsekvenser får den fortsatte nedlukning for folkesundheden i forhold til fysisk aktivitet og de livstilssygdomme, der følger af inaktivitet, overvægt, ensomhed eller dårlig mental sundhed? Hvordan sikrer idrætten, at de sværeste grupper holdes til ilden i den kommende tid? Hvordan får man nogensinde de sværeste grupper i gang med aktivitet igen?
Hvordan kan fitnesscentre, faciliteter og foreninger trods alt bevare kontakten til de normale brugere og måske arbejde med ’en gulerod’, som holder modet oppe og gøder jorden for en kickstart af organiseret i en sommerferie, der tegner uendelig lang for mange? Hvis ikke en stor kickstart, så måske et stille comeback?
Kan man ligefrem forestille sig, at kreative foreninger som led i den åbne skole til dels rykker ind i institutioner, skoler og skolefritidsordninger hos de mindste børn og får lov at vise flaget igen allerede efter Påske?
Spørgsmål og ideer er der masser af, og Sports Marketing Network UK og Idrættens Konsulenthus tager fat i dem på det tredje online-seminar om Idrætten og sundhedskrisen på onsdag den 8. april kl. 13.00-14.15.
Find materiale fra Online-seminarerne
Se video af Online-seminar III, Operation Kickstart. En styrket idrætssektor på den anden side (afviklet 08.04.20)
Download præsentationer fra Seminar III ‘Operation Kickstart. En styrket idrætssektor på den anden side’ (afviklet 08.04.20)
Se video af Online-seminar II, Idrættens rolle under sundhedskrisen her.
Download præsentationer fra Seminar II ‘Idrættens rolle under sundhedskrisen her (afviklet 06.04.20)
Download deltagerliste her (senest opdateret 06.04.2020)
Download præsentationer fra Seminar I ‘Idrætten og Sundhedskrisen. Krisens konsekvenser’ her (afviklet 02.04.2020)
Download optagelse fra Seminar I ‘Idrætten og Sundhedskrisen. Krisens konsekvenser’ her (afviklet 02.04.2020)
Læs artiklen på baggrund af Online-seminar I: Sammen - om at holde konkurser på afstand
Program, Seminar III
Onsdag den 8. april kl. 13.00-14.15: Operation Kickstart. En styrket idrætssektor på den anden side
Hvordan kan aktørerne i idrætssektoren bruge den ufrivillige pause fra aktiviteter på banen til at forny ledelse og struktur i idrætten? Hvordan holder man medlemmerne varme? Hvordan tænker man helt ud af boksen for at få aktiviteterne og de borgere, som måske er faldet af hesten i forhold til idræt og fysisk aktivitet under pausen, i gang igen, når idrætten åbner helt eller delvist.
13.00-13.10: Hvordan får vi idrætten godt i gang igen efter sundhedskrisen? Velkomst og indledning ved journalist og konsulent Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus.
13.10-13.40: Idræt efter krisen. Nogle bud på den store kickstart. Inviterede informanter giver korte oplæg ud fra forskellige positioner i idrætssektoren. Mød blandt andre:
Kristine Sørensen, founder Global Health Literacy Academy
Jakob Sander, direktør, Vejen Idrætscenter
Marc Søballe, lærerstuderende og børne/ungdomsleder, IF Lyseng Fodbold
13.40-14.10: Diskussion og idéudvikling: Hvad bliver de store udfordringer og måske de helt store muligheder for at få idrætten bedre på landkortet, når sundhedskrisen letter?
14.10-14.15: Opsamling og afrunding ved journalist og konsulent Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus og founder Svend Elkjær, Sports Marketing Network UK.