Mød idrætssektorens frontløbere på SportsFair

SportsFair i Fredericia den 20.-21. marts byder på et omfattende fagligt program med nogle af idrætssektorens frontløbere på Store Scene i selve udstillingshallen. Se programmet for interview og oplæg fra nogle af branchens største personligheder om idræts- og fritidssektorens vigtigste temaer på Store Scene i Messe C under fagmessen. Gratis adgang.

SportsFair_logo.jpg

Viden, innovation og holdninger om fremtidens idræts- og fritidssektor rykker helt ind i messeområdet på dette års SportsFair i Fredericia den 20.-21. marts. Idrættens Konsulenthus har i samarbejde med Messe C sammensat et omfattende fagligt program med interview og oplæg om nogle af idræts- og fritidssektorens mest spændende temaer på de to udstillingsdage.

De besøgende gæster på SportsFair kan under fagmessen frit gå til og fra de faglige oplæg i messehallen, hvor der desuden vil være op mod 100 stande fra forskellige leverandører til idræts- og fritidssektoren og et væld af rammeaktiviteter. Deltagelse i SportsFair og det faglige program i messehallen er ganske gratis, men det anbefales, at man registrerer sig og får sit adgangskort til fagmessen på forhånd. (Læs mere om registrering).

Nedenfor kan du se tidsplan, temaer og oplægsholdere for de forskellige oplæg på Store Scene under Messe C. Moderator for de faglige oplæg er Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus.

Onsdag den 20. marts, fagligt program på Store Scene

12.10-12.30:
Thomas Bjørn-Lüthi, Esports-entreprenør, eLympics: E-sport. Hvad er det, og hvordan vil det påvirke fremtidens faciliteter og idrætssektoren generelt?

12.30-13.00:
Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden: Nye boligområder og gamle landsbyer, hvordan får vi skabt plads og liv til fremtidens faciliteter til idræt og fritid?

13.00-13.20:
Alex Zurita, specialist advisor, London Sport Tech Hub: Presenting UK’s first technology incubator programme dedicated to supporting start-ups and technologies who can assist in driving up participation in physical activity and sport.

13.30-13.50:
Simon Knoblauch, programleder DGI Impact: Erfaringerne med DGI’s arbejde på styrke idrætsdeltagelsen og foreningslivet gennem partnerskaber og støtte til idrættens entreprenører i programmet DGI Impact.

Åbner snart: CopenHill på toppen af forbrændingsanlægget i Amager. Foto: CopenHill

Åbner snart: CopenHill på toppen af forbrændingsanlægget i Amager. Foto: CopenHill

14.00-14.20:
Jakob Færch, konsulent i Lokale og Anlægsfonden. Et nyt klima for idrætten. Hvilke krav og hvilke muligheder giver klimaforandringerne for fremtidens faciliteter og rammer om idræt og bevægelse?

14.30-14.50:
Andreas Kjeldsen, lektor og studiekoordinator, UCL. Erfaringer fra samarbejder mellem sportsmanagement- og fysioterapeutuddannelserne. Hvad kan man overføre til fremtidens idrætsfaciliteter?

15.00-15.20:
Jakob Lose, Webitall/Hall Monitor: Bedre udnyttelse og mere aktivitet i idrætsfaciliteterne. Hvordan kan teknologien hjælpe?

15.30-15.50:
Jacob Lau Larsen, WannaSport: Erfaringerne med at udbyde ledige timer i idrætsfaciliteter gennem en sports app og næste step: Et multimedlemskab af fitnesscentre og idrætsforeninger.

Torsdag den 21. marts, fagligt program på Store Scene

10.10-10.30:
Casper Lindemann, konsulent Danmarks Idræts-Forbund. Idræt i naturen - en kortlægning. DIF har undersøgt mulighederne for at dyrke idræt i naturen og vil fremover satse endnu mere på at skabe aktiviteter under fri himmel.

10.20-10.50:
Thomas Bjørn-Lüthi, Esports-entreprenør, eLympics : E-sport i dit miljø. Erfaringer med at integrere E-sport i foreninger, faciliteter, institutioner og kommuner.

11.00-11.30:
Esportspanelet: Jens Martinus Pedersen. Direktør, Odense Esport ApS, Jens Christian Ringdal,Business Development Manager, Gaming & eSport samt Jesper Fries Pedersen, sportspsykologisk konsulent.  Er der bund i hypen om e-sport? Hvad kan faciliteter og kommuner bruge e-sport til, og hvordan går de i dialog med fænomenet?

11.30-11.50:
Thomas Skovgaard, SDU/FIIBL. Active Healthy Kids. Danske børn går meget til idræt, men de er ikke fysisk aktive nok. Hvordan kan faciliteter og leverandører til idrætssektoren bidrage til at skabe mere fysisk aktive?

12.10-12.30:
Arno Hermans, Sport eXperience, Netherlands: How gamification is changing sports and sports facilities of the future …Et fascinerende indblik i en idrætssektor, hvor aktiviteterne er i meget hastig forandring.

Interaktivitet og skiftende konfigurationer er på vej til at blive hverdag i idræts- og fritidssektoren. Det skaber et væld af nye muligheder og udfordringer for faciliteterne. Foto: Fun with Balls GmbH

Interaktivitet og skiftende konfigurationer er på vej til at blive hverdag i idræts- og fritidssektoren. Det skaber et væld af nye muligheder og udfordringer for faciliteterne. Foto: Fun with Balls GmbH

12.30-13.00:
Andreas Kjeldsen, lektor og studiekoordinator, UCL + studerende: Et bud på fremtidens trends, idrætsorganisering samt efterspørgsel og forventninger til idrætsfaciliteter inde og ude i Danmark - set med de studerendes øjne.

13.00-13.20:
Lars Elbæk, lektor, Institut for Idræt og biomekanik, SDU. Hvordan skaber man innovation, der virker i den danske sportsbranche? Hvordan indtænker vi 'bevægelsens ti ståsteder', når vi udvikler nye løsninger til idræt og bevægelse?

13.30-13.50:
Christian Kierkegaard, DIF. Idrættens Innovationslab: Erfaringerne med samarbejder mellem idrætten og virksomheder om at udvikle nye produkter og løsninger til idrætten.

14.00-14.20:
Kristian Raun Thomsen, lektor og studieleder, Sektion for Idræt, AU. Hvordan skal fremtidens idrætsuddannelser bidrage til udvikling i faciliteter og idrætsorganisationer? Hvad er mulighederne for virksomhederne for at samarbejde med idrætsuddannelserne? Hvilke behov kommer arbejdsmarkedet i idrætssektoren til at have i fremtiden?

14.30-14.50:
Morten Nørgaard, assistant professor, UCN Sport Management: Hvilke behov kommer arbejdsmarkedet i idrætssektoren til at have i fremtiden? Insights fra en helt frisk analyse af fremtidens sportsmarked og behovet for kompetencer hos de sportsmanagement-studerende.

Læs også overbliksartiklen om alle aktiviteter på SportsFair: Nedtælling til SportsFair. Mødestedet for idrættens fagfolk’.

Læs også: Hollænderne kommer. Mød dem på SportsFair